Velkommen til

Mikrobryggeriet AS


Mikrobryggeriet AS, som er landets første og eldste mikrobryggeri, går inn som hovedeier av Telemark Mikrobryggeri i Skien, tidligere Union bryggeri AS. Mikrobryggeriet AS er fra før eneeier av Oslo Mikrobryggeri og Trondhjem Mikrobryggeri. Overtagelsen fører til at Oslo Mikrobryggeri og Trondhjem Mikrobryggeri for første gang vil tappe sine øl på flaske. Med sin størrelse og erfaring har de en unik posisjon i et stadig voksende marked for kvalitetsøl i Norge.


Oslo Mikrobryggeri er Nordens første og eldste mikrobryggeri med en fartstid på hele 27 år. Da bryggeripuben etablerte seg i 1988, måtte det en lovendring til for at de skulle få lov til å selge sitt eget håndbryggede øl fra fat over bardisken i Bogstadveien.


Trondhjem Mikrobryggeri er en familiebedrift som har servert trønderne solid håndverksøl siden 1998. Puben er et av byens mest populære samlingssteder for folk i alle aldre. Arealene er nylig utvidet, og puben vil også snart ha sitt eget destilleri i lokalene.


Telemark Mikrobryggeri er reist på tuftene av tidligere Union Bryggeri. Med nytt navn og nye eiere vil også dette bryggeriet satse på kvalitetsøl brygget av de beste råvarer. Nyansatt bryggmester i Telemark Mikrobryggeri er George Johnson, mens bryggingen til Oslo Mikrobryggeri og Trondheim Mikrobryggeri blir besørget av henholdsvis bryggmester Christopher Jerner og bryggmester Jørn Grønbech.


- Etter en oppstartsperiode forventer vi at bryggetankene i Skien skal brygge over 1 mill. liter øl årlig i løpet av et par år. Bryggeriet har en total kapasitet på 4 mill. liter slik det står nå, så vi forventer ikke å ha kapasitetsproblemer på en stund, sier Frithjof Hungnes, daglig leder av Oslo Mikrobryggeri.


I tillegg til å brygge øl for lokalmarkedet skal Telemark Mikrobryggeri også brygge flaskeølet til Trondhjem Mikrobryggeri og Oslo Mikrobryggeri. Brygging av øl er hovedfokus, men anlegget har også et komplett fruktpresseri, slik at man etter hvert vil lage spennende cider-varianter samt videreføre de klassiske, lokale mineralvannvariantene under Trio-navnet.


– Dette er en enestående mulighet for oss for å kunne tilby vårt gode håndverksøl øl til en større kundegruppe, sier bryggmester Jørn Grønbech, som i disse dager er i gang med den første bryggingen.


Med landets lengste erfaring innen håndbrygget kvalitetsøl vet Oslo Mikrobryggeri og Trondhjem Mikrobryggeri at ølet de brygger er ettertraktet blant både ølkjennere og andre som setter pris på godt øl. Mikrobryggerienes øl er inspirert av amerikanske ølsorter, der valg av humletype er vesentlig for smaken på ølet. Bryggeriene bruker mange amerikanske humletyper, og i den senere tid også nye og spennende humletyper fra New Zealand og Japan.  Målet er å lage så godt øl som mulig, og tilby spennende øl for mange, ikke bare for ølnerder. Det skal først og fremst smake godt, og deretter utfordre smaksløkene.


Om Mikrobryggeriet AS


Hovedeier av Telemark Mikrobryggeri er Mikrobryggeriet AS, som også eier Oslo Mikrobryggeri og Trondhjem Mikrobryggeri. Eiere av Mikrobryggeriet AS er: Stig Berg, Frithjof Hungnes, Christopher Jerner og Arne Nordmark. De øvrige eierne av nyetablerte Telemark Mikrobryggeri er: Roy Andreassen (Fabrikksjef, Telemark Mikrobryggeri), George Johnson (Brygger, Telemark Mikrobryggeri), Jørn Grønbeck (Brygger, Trondhjem Mikrobryggeri), Karethe Berg (Daglig leder, Trondhjem Mikrobryggeri) i tillegg til Fenomen AS og Kringkastinga AS.